Pamiętacie może naszą serię z cyklu TEATRALNE GOTOWANIE z Chorzowskim Centrum Kultury?

Pamiętacie może naszą serię z cyklu TEATRALNE GOTOWANIE z Chorzowskim Centrum Kultury?  Gościem specjalnym jednego odcinka był? Śledź! Idealny na nadchodzące święta, Sylwestra i inne okazje!
Przypominamy Wam smakowite przepisy aktorki Beaty Chren  i przy okazji zapraszamy do wspólnego świątecznego pichcenia!
 
LINK DO ODCINKA: https://www.youtube.com/watch?v=iXHUchHUiNE&t=349s
 
 

I PRZEPIS: 4 filety ze śledzia, wymoczone 2 cebule 1 liść laurowy 3–4 ziarenka ziela angielskiego ok. 1/2–3/4 łyżeczki curry w proszku 2 łyżki rodzynek 3 suszone śliwki 1 łyżki koncentratu pomidorowego lub zmiksowanych pomidorów z puszki 11/2 łyżki majonezu sól morska pieprz

II PRZEPIS: 6-8 śledzi matias 3 cebule 2 łyżki musztardy 1/3 szklanki oleju 2 male jabłka 1/2 szklanki octu 1 szklanka białego wytrawnego wina 2 liście laurowe pokruszone pieprz do smaku cukier do smaku Te śledzie muszą 2 tygodnie czekać w lodówce.

III PRZEPIS: 4 płaty śledziowe wymoczone 1 cebula 4 łyżki oleju 1 łyżka miodu 10 suszonych śliwek 2 łyżki suszonej żurawiny 100 ml czerwonego wina (polecam wytrawne) Te śledziki muszą 36h leżakować, ale w lodówce będą dobre i po tygodniu. IV PRZEPIS: 4 filety ze śledzia, wymoczone duża cebula 4 ogórki konserwowe 2 małe ząbki czosnku 3 łyżki siekanej natki pietruszki 200 ml keczupu 2 łyżeczki musztardy 50 ml oleju rzepakowego pół łyżeczki cukru duża lub większa szczypta chilli 1/5 łyżeczki czarnego, mielonego pieprzu Te 7 dni...
 


ABY NIE OMIJAŁY CIĘ NAJNOWSZE FILMY SUBSKRYBUJ NASZ KANAŁ
Zobacz. Zainspiruj się.